כאבים בחזה

מהם כאבים בחזה?

כאבים בחזה אצל נשים וגברים הם סימפטום שכיח שחווים רבים (לציין סטטיסטיקות בישראל). מדובר בתחושה של אי נוחות או כאב באזור שבין הצוואר לבטן העליונה, המצביעים לעתים קרובות על בעיה אפשרית בלב או בחלקים אחרים של חלל החזה. כאב בחזה יכול להופיע בצורות שונות, החל מדקירות חדות ועד כאב עמום, ויכול להיות קבוע , קל או חמור. אופי הכאב יכול לספק רמזים למקורו.

אישה מניחה יד על החזה מכאב
ישנם שני סוגים עיקריים של כאבי חזה: לבבי ולא לבבי. כאב לב בחזה, הידוע גם בשם אנגינה פקטוריס, נגרם מירידה בזרימת הדם ללב, הנובעת לרוב ממחלת עורקים כליליים. סוג זה של כאב מתואר בדרך כלל כתחושת לחץ או לחיצה ויכול להקרין אל הבטן, הזרועות, הצוואר, הלסת או הגב. כאבי חזה שאינם לבביים, לעומת זאת, יכולים לנבוע ממגוון סיבות כולל מצבי נשימה (כמו דלקת ריאות), בעיות במערכת העיכול (כגון ריפלוקס חומצי או אבנים בכיס המרה), בעיות שרירים ושלד ואפילו גורמים פסיכולוגיים (כגון התקפי פאניקה). סוג זה של כאב יכול להשתנות מאוד במאפייניו, בהתאם לגורם המקורי. הבנת אופי וסוג הכאב היא חיונית שכן היא מנחה את דרך הפעולה המתאימה, מטיפול חירום מיידי ועד להערכה רפואית שגרתית יותר.

הסימפטומים של כאבים בחזה

כאב בחזה יכול להתבטא במגוון דרכים והתסמינים שלו יכולים להיות שונים באופן משמעותי על סמך הגורם הבסיסי והאדם שחווה אותו. תסמינים כלליים כוללים לעתים קרובות אי נוחות או כאב או לחץ בחזה שעלולים להיות מתוארים כחדים, עמומים, או שורפים. כאב בחזה יכול להקרין לחלקים אחרים בגוף כגון הבטן, הזרועות, הכתפיים, הלסת, הצוואר או הגב. התסמינים הנלווים עשויים לכלול קוצר נשימה, סחרחורת, הזעה, בחילות או עייפות.

כאב בחזה אצל נשים יכולים להיות שונים מהתסמינים ה'קלאסיים' המדווחים יותר אצל גברים. נשים נוטות לחוות תסמינים עדינים יותר, פחות מזוהים. בנוסף לכאב או אי נוחות בחזה, נשים עלולות לחוות תסמינים כגון כאבי בטן, אי נוחות בצוואר, בלסת, בכתף, בגב העליון או בבטן, קוצר נשימה, כאב בזרוע אחת או בשתיהן, בחילות או הקאות, הזעה, סחרחורת או סחרחורת, עייפות חריגה והתעלפויות.

תסמינים אלו יכולים להתרחש במהלך מנוחה, פעילות גופנית, או שהם עשויים להיות מופעלים על ידי מתח נפשי. התסמינים של נשים לא תמיד עולים בקנה אחד עם כאבי החזה ה'אופייניים' הקשורים לעתים קרובות להתקף לב, וככאלה, אין לבטל את התסמינים הללו. כל תסמין חריג או מתמשך צריך להיות מוערך על ידי איש מקצוע בתחום הבריאות כדי לשלול מצבים חמורים כמו מחלות לב.

ממה נגרמים כאבים בחזה?

כאבים בחזה אצל נשים וגברים יכולים להיגרם ממגוון מצבים, שחלקם חמורים ועלולים לסכן חיים, בעוד שאחרים פחות חמורים. חשוב להבין שכאב בחזה הוא סימפטום, לא מחלה עצמה, והוא יכול להעיד על בעיות בלב, בריאות, מערכת העיכול או אפילו מערכת השרירים והשלד.

ישנם כמה סוגים של גורמים לכאבים בחזה:

  • גורמים הקשורים ללב
  • גורמים הקשורים למערכת הנשימה
  • גורמים הקשורים למערכת העיכול
  • מחלות שרירים ושלד
  • גורמים פסיכיאטריים

גורמים הקשורים ללב לרוב יהיו המדאיגות ביותר. אלה כוללים מצבים כגון מחלת עורקים כליליים, התקף לב, דלקת בשריר הלב, פריקרדיטיס (דלקת של קרום הלב), ודיסקציה של אבי העורקים (קרע בכלי הדם הגדול המסתעף מהלב). מצבים אלו גורמים לרוב לסוג של כאב בחזה הנקרא אנגינה פקטוריס, המתאפיין בתחושת לוחץ ולחץ בחזה.

הסיבות הנשימתיות לכאבים בחזה כוללות מצבים כמו דלקת ריאות, דלקת פלאוריטיס (דלקת של רירית הריאות), תסחיף ריאתי (קריש דם בריאות) ופנאומוטורקס (ריאה קרועה). מצבים אלו גורמים לרוב לכאב חד ודוקר שמחמיר עם נשימה עמוקה או שיעול.

גורמים במערכת העיכול יכולים גם להוביל לכאבים בחזה. מצבים כגון מחלת ריפלוקס גסטרו-וופגיאלי (GERD), כיבי קיבה, אבני מרה ודלקת לבלב עלולים לגרום לתחושת צריבה או כאב בבטן העליונה שעלולים להקרין אל החזה.

גורמים שרירים ושלדים, כגון קוסטוכונדריטיס (דלקת בדופן החזה), מתיחת שרירים או פציעה בחזה, עלולות לגרום לכאבים שלרוב חדים ומקומיים.

בין הסיבות הללו, אין להתעלם מסיבות מסוימות בשל הפוטנציאל שלהן לסכן חיים. אלה כוללים התקף לב, דיסקציה של אבי העורקים ותסחיף ריאתי. אם כאבי חזה חמורים, פתאומיים, מלווים בתסמינים כמו קוצר נשימה, סחרחורת או עילפון, יש להתייחס אליהם כאל מצב חירום רפואי. זכרו, תמיד עדיף להיות בטוח ולפנות לטיפול רפואי מיידי אם אתה חווה כאבים בחזה שמטרידים אותך.

כאמור, גם מצבים כמו הפרעת פאניקה וחרדה עלולים לגרום לכאבים בחזה. זה מתואר לעתים קרובות ככאב חד ודוקר שיכול להיחשב בטעות כהתקף לב. בדרך כלל כאבים אלה מלווים בתסמינים אחרים כמו לב דוהר או דופק, הזעה ונשימה מהירה.

איך ניתן לאבחן את הסיבה לכאבים בחזה?

מכיוון שניתן לייחס את הסימפטום של כאבים בחזה למגוון רחב של מצבים, בדיקות אבחון הן חיוניות בקביעת הגורם לכאבים בחזה. בדיקות אלו עוזרות לרופאים לשלול או לאשר גורמים אפשריים, להנחות החלטות טיפוליות ולהעריך את הסיכון לסיבוכים.

  • אלקטרוקרדיוגרמה (ECG)– בדיקת אק"ג זוהי הבדיקה הראשונה שנעשית כדי לאבחן את הגורם לכאבים בחזה. הוא מתעד את הפעילות החשמלית של הלב ויכול לסייע בזיהוי מצבי לב שעלולים לגרום לכאבים בחזה, כגון התקף לב או אנגינה פקטוריס.
  • בדיקות דם – אנזימי לב מסוימים דולפים לאט אל הדם שלך אם הלב שלך ניזוק מהתקף לב. בדיקות דם יכולות לזהות אנזימים אלו ולסייע באבחון התקף לב.
  • צילום חזה – צילום חזה יכול להראות את מצב הריאות והלב שלך. זה יכול לעזור באבחון מצבים כגון דלקת ריאות, קריסת ריאות או אי ספיקת לב.
  • בדיקת CT (טומוגרפיה ממוחשבת) – בדיקת CT יכולה לספק תמונות מפורטות של הלב והריאות, לעזור לאבחן מצבים כמו תסחיף ריאתי או דיסקציה של אבי העורקים.
  • בדיקת אנגיוגרפיה – זוהי בדיקה פולשנית הממחישה את העורקים הכליליים כדי לבדוק חסימות. זה נעשה לעתים קרובות אם בדיקות אחרות מצביעות על מחלת עורקים כליליים.
  • אנדוסקופיה – אם יש חשד לסיבה במערכת העיכול, ניתן לבצע אנדוסקופיה כדי להמחיש את הוושט והקיבה.

משך הזמן של כאבים בחזה

כאמור, כאבים בחזה יכולים להיות סימן למצבים שונים, שחלקם עלולים לסכן חיים, הבנת משך הכאב בחזה והגורמים שעשויים להשפיע עליו יכולה לעזור לכם לקבל החלטות מושכלות לגבי בריאותכם.

משך הכאב בחזה יכול להשתנות מאוד בהתאם לגורם הבסיסי. כאבים בחזה עקב מצבי לב, כגון אנגינה פקטוריס, נמשכים בדרך כלל בין דקה עד 15 דקות. כאב זה יכול להיות מופעל על ידי מאמץ פיזי או מתח ובדרך כלל נרגע עם מנוחה או תרופות. מצד שני, כאבים בחזה כתוצאה מהתקף לב נמשכים לרוב זמן רב יותר, בדרך כלל יותר מ-15 דקות. כאב זה הוא בדרך כלל חמור ועשוי להיות מלווה בתסמינים אחרים כגון קוצר נשימה, בחילות והזעה.

כאבי חזה מסיבות שאינן לבביות יכולים להיות בטווח רחב של משכים. לדוגמה, כאב ממצבים במערכת העיכול כמו צרבת או מחלת ריפלוקס גסטרו-וופגיאלי (GERD) יכולים להימשך מספר שעות, בעוד שכאב ממצבי שרירים ושלד עשויים להימשך ימים או אפילו שבועות.

גורמים המשפיעים על משך הכאבים בחזה

מספר גורמים יכולים להשפיע על משך הכאב בחזה:

  • חומרת המצב – מצבים חמורים יותר, כגון התקף לב, נוטים לגרום לכאב ממושך יותר מאשר מצבים פחות חמורים כמו אנגינה.
  • סף כאב אינדיבידואלי – אנשים מסוימים עשויים לחוות משכי כאב ארוכים יותר עקב סף כאב נמוך יותר.
  • טיפול – ניתן להפחית משמעותית את משך זמן הכאב בחזה עם טיפול מתאים. לדוגמה, ניטרוגליצרין יכול להקל במהירות על כאבי חזה הנגרמים על ידי אנגינה.

מה לעשות כאשר חווים כאבים בחזה?

אם אתם חווים כאבים בחזה, במיוחד אם הם חמורים, נמשכים יותר ממספר דקות, או מלווים בתסמינים אחרים כגון קוצר נשימה, סחרחורת או בחילה, פנו לטיפול רפואי מיידי. אי אפשר להיות זהירים מידי כאשר מתמודדים עם בעיות לב פוטנציאליות.

גם אם הכאב בחזה קל או לסירוגין, חשוב להיבדק. יש לקבוע פגישה עם רופא המשפחה, כדי לדון בסימפטומים. רופא המשפחה יכול לעזור לקבוע את הגורם לכאבים בחזה ולהמליץ על טיפול מתאים או בדיקות נוספות.

זכרו, כאב בחזה הוא סימפטום, לא מחלה. הבנת משך הזמן והגורמים המשפיעים על זה יכולה לספק רמזים חשובים לסיבה, אבל זה חיוני לקבל אבחון וטיפול מקצועיים.

פעולות מיידיות שיש לנקוט כאשר חווים כאבים בחזה

לעולם אין להתעלם מכאבים בחזה. אם אתה או מישהו אחר חווה כאבים בחזה, חיוני לפעול במהירות ובהתאמה. להלן הצעדים המיידיים שעליך לנקוט:

  1. להתקשר לעזרה רפואית – לחייג מיד מוקד הרפואי של חברת נטלי. אל תנסו לנסוע לבד לבית חולים. היתרון הגדול של אמבולנס הוא שצוות רפואי בכיר יכולים להתחיל בטיפול בדרך והם מאומנים להחיות אדם במידת הצורך.
  2. הישארו רגועים – בזמן ההמתנה לאמבולנס, נסו להישאר רגועים ככל האפשר. חרדה יכולה להגביר את קצב הלב ואת לחץ הדם, מה שעלול להחמיר את המצב. יש לשבת ולנוח. הימנעו מכל פעילות גופנית.
  3. אספירין – אם אין לכם אלרגיה לאספירין, טבליה אחת של 325 מ"ג יכולה לסייע במניעת קרישת דם נוספת, ועלולה להפחית את חומרת התקף הלב. עם זאת, התייעצו תמיד עם אנשי המקצוע הרפואיים בטלפון לפני נטילת תרופה כלשהי.
  4. ניטרוגליצרין – אם קיבלתם מרשם לניטרוגליצרין עבור מצב לב ידוע, קחו אותו לפי הנחיות הרופא בזמן שאתם ממתינים לאמבולנס

סגנון חיים למניעת כאבים בחזה

לשינויים באורח החיים יכולה להיות תרומה גדולה במניעת כלהפחית באופן משמעותי את הסיכון שלכ לחוות סימפטומים של כאבים בחזה עקב בעיות לב וכלי דם:

  • דיאטה מאוזנת – תזונה, הכוללת צריכת מגוון של פירות, ירקות, דגנים מלאים, חלבונים רזים ושומנים בריאים. הגבלת צריכת שומנים רוויים, שומני טראנס, נתרן וסוכרים מוספים, יכולה גם היא לתרום לבריאות הלב.
  • פעילות גופנית סדירה – פעילות גופנית סדירה מחזקת את שריר הלב, משפרת את זרימת הדם, ומפחיתה את הסבירות לכאבים בחזה. שאפו לבצע לפחות 150 דקות של פעילות גופנית בעצימות בינונית או 75 דקות של פעילות גופנית בעצימות גבוהה מדי שבוע. זה יכול להיות פשוט כמו הליכה מהירה, שחייה או רכיבה על אופניים.
  • לשמור על משקל בריא – עודף משקל או השמנת יתר מגבירים את הסיכון למחלות לב וכאבים בחזה. שמירה על משקל תקין באמצעות תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה יכולה לסייע במניעת מצבים אלו.
  • להפסיק לעשן – עישון פוגע בלב ובכלי הדם, ומגביר את הסיכון לכאבי חזה ומחלות לב אחרות. אם אתם מעשנים, הפסקת עישון היא הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות לבריאות הלב שלך.
  • הגבלת אלכוהול – אלכוהול מופרז עלול להעלות את לחץ הדם שלך, להוביל לכאבים בחזה ולמחלות לב. מומלץ להגביל את הצריכה לרמות מתונות – עד משקה אחד ביום לנשים ועד שני משקאות ביום לגברים.
  • הגבלת אלכוהול – אלכוהול מופרז עלול להעלות את לחץ הדם שלך, להוביל לכאבים בחזה ולמחלות לב. מומלץ להגביל את הצריכה לרמות מתונות – עד משקה אחד ביום לנשים ועד שני משקאות ביום לגברים.
  • ניהול מתח – רמות מתח גבוהות יכולות להגביר את קצב הלב ואת לחץ הדם, שעלולות להוביל לכאבים בחזה. טכניקות כמו מדיטציה, נשימות עמוקות ויוגה יכולות לעזור בניהול רמות הלחץ.

החשיבות של בדיקות סדירות לנשים

בדיקות סדירות חיוניות לכולם, אך יש להן חשיבות מיוחדת עבור נשים, בעיקר במקרים של כאבים בחזה אצל נשים. מחלות לב הן הגורם המוביל למוות בקרב נשים, והתסמינים יכולים להיות שונים מגברים. נשים חוות לעתים קרובות תסמינים כמו קוצר נשימה, בחילות ועייפות קיצונית, שיכולים להיחשב בטעות למצבים אחרים.

בדיקות סדירות מאפשרות זיהוי מוקדם של כל בעיה אפשרית. הם מספקים הזדמנות לנטר לחץ דם, רמות כולסטרול ואינדיקטורים אחרים לבריאות הלב. בדיקות סדירות יכולות גם לסייע בזיהוי מצבים כמו סוכרת המגבירים את הסיכון למחלות לב.

יתרה מכך, בדיקות אלו מספקות פלטפורמה לדון בכל כאב בחזה או אי נוחות שחווים, גם אם זה נראה חסר משמעות. זכרו, כשזה מגיע לבריאות הלב, שום דאגה לא קטנה מדי.

לסיכום, אימוץ אורח חיים בריא ללב ותזמון בדיקות קבועות, במיוחד עבור נשים, הם צעדים מרכזיים במניעת כאבי חזה וקידום בריאות הלב הכללית.

לקבלת מידע נוסף, צרו קשר.

מאמרים

אולי יעניין אותך לקרוא

התקף לב - נטלי שירותי בריאות

כל מה שחשוב לדעת אחרי אירוע לבבי

התקף לב (אוטם חריף בשריר הלב) מתרחש כאשר זרימת הדם בכלי הדם המספק דם לחלק בשריר הלב חסום למשך זמן מסויים, ונגרם נזק לרקמת שריר הלב. פעמים רבות חסימה זו נובעת מהצטברות של >

סימנים לפני התקף לב שחשוב להכיר

התקף לב, המכונה גם אוטם שריר הלב, מתרחש כאשר בשריר הלב חסר חמצן וחומרים מזינים עקב אספקת דם חסומה. חסימה זו נגרמת לרוב מהצטברות >

כאב בחזה אצל אישה

כל מה שצריך לדעת על התקפי לב אצל נשים

ידע הוא כוח, במיוחד בכל הנוגע לרפואת נשים שנחקרת יותר בשנים האחרונות. לכן אנחנו ב"נטלי" שמים דגש מיוחד על מתן מענה ספציפי לנשים בכל הנוגע >

כל מה שצריך לדעת על מחלות לב מעל גיל 65

כל מה שצריך לדעת על מחלות לב מעל גיל 65

תוחלת החיים ברחבי העולם רק הולכת ועולה והלב שלנו, זה שפועם ופועם ללא הפסקה מיום היוולדנו עד יום מותנו, הולך ומתעייף >

מדריך לבחירת מחולל חמצן ביתי

מדריך לבחירת מחולל חמצן ביתי

אנשים הסובלים ממחלות שונות המשפיעות על מערכת הנשימה, כמו COPD, אסתמה או נפחת הריאות וכן מחלות לב שונות נזקקים לעיתים >

הדמיה של לב שבור יחד עם פעימות לב הולכות ומתחלשות

מה ההבדל בין התקף לב לדום לב ומה חשוב לדעת?

על השוני והקשר בין האירועים. על התסמינים המוקדמים, האבחון והפעולות הראשוניות, ההכרחיות, שיכולות להציל חיים. >

גבר מניח את ידו על צידו השמאלי של החזה

כאבים בחזה

כאבים בחזה הם סימפטום שכיח שחווים רבים (לציין סטטיסטיקות בישראל). מדובר בתחושה של אי נוחות או כאב באזור שבין הצוואר לבטן העליונה, המצביעים לעתים קרובות על בעיה >

דופק לב בצורת לב -נטלי שירותי רפואה

אי ספיקת לב כרונית (CHF)

תזונה לא מאוזנת, לצד רמות סטרס גבוהות ומחסור בפעילות גופנית מתאימה, עלולים לגרום למחלות לב שונות. אך החוכמה היא לדעת להתמודד >

מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD

מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD)

מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) הינה מחלת ריאות המלווה בקשיי נשימה. המחלה גורמת ליצירה כרונית של ליחה, הגורמת לחולים להשתעל באופן >

סטטוסקופ מונך על גבי תיק רפואי

איך שימוש נכון בתיק הרפואי שלכם עשוי להציל את החיים שלכם?

ביקרתם אי פעם בקופת החולים? בוודאי. ובדיוק לכן, גם אצלכם מתועד הביקור בתיק הרפואי שלכם. למעשה, כל ביקור, אירוע רפואי, או אפילו הפניות ומרשמים, >

אוכלוסיית הזקנים בישראל

"והדרת פני זקן" כציווי

תוחלת החיים, בעולם כולו ככלל ובישראל כפרט, עלתה בעשורים האחרונים בצורה דרמטית והגיעה >

מאמר: העתיד של הדיור המוגן כבר כאן

העתיד של הדיור המוגן כבר כאן

"מי היה מאמין שאגיע לגיל שמונים", אמר לי פעם סבי, שנפטר לפני בגיל 95 ממחלה ממארת. "רק בבית, חיימל" >

נוטלים מעל 8 תרופות ביום? כדאי שגריאטר יעשה לכם סדר

נוטלים מעל 8 תרופות ביום?​

"בשבוע שעבר הגיע אליי מטופל מבוגר הנוטל כמות שיא של 22 תרופות שונות! האם כמות כזו של תרופות הכרחית?.. >

הליכון למבוגרים וקשישים

הליכון למבוגרים וקשישים

למרות שיש אנשים המתכחשים לכך, הגיל בהחלט עושה את שלו והוא מותיר את רישומיו על האדם. ככל שהאדם מתבגר ומזדקן, קשה לו יותר 'להרים' >

איך בוחרים לחצן מצוקה?

הכל על בחירת לחצן מצוקה

לחצן מצוקה הוא כלי מעולה שיעזור לכם להיות רגועים לגבי הוריכם המבוגרים או הבודדים >

בלון חמצן ביתי

בלון חמצן ביתי

חמצן בכמות מספקת הוא הכרחי לתפקוד התקין של כולנו. מחלות קשות שונות וגם טראומה עשויים לפגוע בתפקודי הריאות, באופן זמני או מתמשך, לדוגמא: מחלת ריאה חסימתית כרונית COPD, >

סוכרת ולב: הקשר בין סכרת למחלות לב

הקשר בין סכרת למחלות לב

סכרת-מחלה המוכרת עוד מימי קדם. אחד מכל 11 איש בעולם חולה בסוכרת. 90% מהם חולים בסכרת מסוג 2 - סוכרת שאינה תלויה באינסולין. חלק מחולי הסכרת מפתחים מחלות לב ולכן מוגדרת כמגיפה. >

ציוד סיעודי למבוגרים וקשישים

ציוד סיעודי למבוגרים וקשישים - המדריך השלם

עם השנים, כשאנחנו או הקרובים אלינו מתבגרים, ישנם שינויים גופניים המתרחשים הדורשים את תשומת הלב שלנו ואף טיפול >

התמודדות עם מחלת הפרקינסון

התמודדות עם מחלת הפרקינסון

מחלת הפרקינסון היא מחלה המתאפיינת בהפחתה הדרגתית של תפקוד השרירים ובכלל. המחלה עלולה לבוא לידי ביטוי בכמה אופנים, כאשר השכיח >

אישה מניחה יד על החזה מכאב

מחלות לב בקרב נשים מבוגרות

הנושא של מחלות לב זכה לתדמית מסוימת ורוב האנשים תופסים אותו כמחלה של גברים. נשים יותר חוששות ממחלות כמו סרטן השד כשלמעשה, >

נפילות ופציעות בגיל הזהב

נפילות ופציעות בגיל הזהב

על פי נתונים ממשרד הבריאות עולה כי כל אחד מתוך שלושה מבוגרים בגיל הזהב, מוצא את עצמו נופל אחת לשנה לפחות. מסתבר שנפילות כאלה >

כיצד מוזיקה יכולה להועיל לאיכות חיינו בגיל השלישי?

כיצד מוזיקה יכולה להועיל לאיכות חיינו בגיל השלישי?

למוזיקה תפקיד חשוב בחיינו בכל גיל, המוזיקה מהווה קישור לאירועים, זכרונות ורגשות בהווה ובעבר. מלבד זאת, מחקרים הוכיחו >

למה לי לקחת ללב? טיפים לשיקום לאחר אירוע לבבי

למה לי לקחת ללב?

טיפים לשיקום לאחר אירוע לבבי.
אירוע לבבי הוא אירוע שמשפיע על החיים, ומשאיר את חותמו לטווח הארוך >

כיצד לשמור על קשר בין דורי עם הילדים והנכדים?

כיצד לשמור על קשר בין דורי עם הילדים והנכדים?

קשר בין דורי הוא ללא ספק אחד הערכים החשובים שמרכיבים משפחה, כשהתועלת הרגשית והמהותית היא לשני הצדדים כאחד >

בדיקת אק"ג בבית

אק"ג ביתי / אק"ג

אין ספק כי בדיקת אק"ג יכולה להציל חיים, מאחר והיא מאתרת ליקויים בתפקוד הלב ויכולה להעיד על המצב הרפואי של המטופל. מדובר על בדיקה חשובה וחיונית עבור כל אדם >

התבגרות מוקדמת בילדות

התבגרות מוקדמת בילדות

התבגרות מוקדמת מוגדרת כהופעת סמני התבגרות מגיל המוקדם מהתקין לאוכלוסייה בריאה. התבגרות מוקדמת >

תזונה, אורח חיים בריא והחיים הטובים

אורח חיים בריא והחיים הטובים

היום זה כבר ברור, שבכדי לשמור על הגוף ולהאריך ימים, חשוב לשמור על תזונה נכונה. תזונה נכונה ותפריט >

מניעת נפילות בגיל הזהב

מניעת נפילות בגיל הזהב

עם השנים שעוברות, הגוף שלנו הופך לחלש ופגיע יותר משהיה בעבר, דבר המוביל לעלייה בשיעור הפציעות והנפילות בגיל הזהב.

Logo Natali Health Care Services

Healthcare Solutions

Please fill out the following contact form

Company headquarters:

נטלי דואגת לבטחון הרפואי שלכם בכל שלבי החיים

חבילות ושירותים מובילים

חבילה לגיל השלישי

לחצן מצוקה טלפוני, מופעל בטכנולוגית דקט כולל לחצן נייד עמיד במים, החידוש האחרון בתחום לחצני המצוקה
ביקור בית ע"י רופא נטלי 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע
החזר הוצאות פינוי באמבולנס לאחר מיצוי זכויות מול קופות החולים
ייעוץ רפואי טלפוני 
שירותי סייר בטחון

חבילת
שירותי לב

מוקד רפואי: חיבור 24/7 למוקד הרפואי של נטלי
מכשיר קרדיו סים: מכשיר אק"ג סלולארי המשדר נתונים בזמן אמת למוקד הרפואי של נטלי
ניידות טיפול נמרץ של נטלי: הניידות המתקדמות העולם מאוישות בשלושה אנשי צוות (כולל רופא)

חבילת דיור
מוגן בבית

מעטפת רפואית מלאה ללא השתתפות עצמית
מלווה אישי לכל פעילות בבית ומחוצה לו
מנהל בית לטיפול בתחזוקה הבית
מנהל שירות אישי טלפוני
ציוד טלרפואה מתקדם
לוגו נטלי שירותי רפואה

הצטרפות לשירותי נטלי

פניות אלה אינן למקרים דחופים/לבקשת סיוע רפואי

מבצעים מובילים ושירותים חדשים

נטלי דואגת לבטחון הרפואי שלכם בכל שלבי החיים

דילוג לתוכן